søndag 7. juni 2009

Heime igjen...

Så var vi heime igjen. Etter ei veke i Spanias sol og varme. Nærmare bestemt i Orihuela Costa, ca 1 mil fra Torrevieja. Dette var første gang i Spania for oss alle fire. Det frisat så absolutt til gjentagelse. Sjølv om Anna vart litt skuffa med ein gang. Det var ikkje så grønt og fint som ho hadde forestillt seg. Bildet til venstre viser utsikten fra leiligheiten vår. Leiligheitskomplekset hadde ein park rett over gata, den blei vedlikeholdt av engelske fastbuande. Omtrent mitt i parken gikk ein usynlig bein strek - og på andre sida av den streken var det ingen park. Berre ei stor svidd slette uten farge av noko slag. Og på andre sida av den svidde sletta låg lokalbutikken vår. Der kunne
du m.a. få TORO tomatsuppe til den nette pris av ca 45 kr. Så den stod vi over. Men neste gang tar vi med oss slike posar.
Bading blei fort ein hovedaktivitet. Både i bassenget og i havet. Vi budde litt langt fra stranda - ein spasertur på 1/2 time og det var ikkje alle som var like begeistra for den turen. Så da blei bassenget som ligger inne på "leiligheits-området" flittig benytta. Det var ikkje så mange andre der, stort sett engelske pensjonistar som svømte nokre lengder i bassenget og gikk igjen. Og slik gikk no dagan....


Siste dagen var vi på eit lokalt marked. Og der lærte vi å prute! Det var egentlig litt artig. Eine naboen vår advarte mot varer som ikkje var forhåndsprisa - og overivrige selgarar. Det siste blei vi forkåna for, det første førte til pruting. Vi handla både eitt og hitt av både nyttige og minde nyttige saker og ting. Gata var vel 1 km lang, med boder på begge sidene. Her kunne du få kjøpt alt fra smykker, klokker og T-skjorter. Til frukt og grønnsaker, og verktøy. For å nevne noko.
Temperaturen låg på oppunder 30 grader kvar dag. Meir enn varmt nok for oss fra "det kalde nord". Søndag var det ei lita regnbyge også, men for oss som er busatt i Bergen var ikkje den noko å snakke om, vi merka den ikkje. Solbrent, utkvilt og med masse inntrykk kom vi heim seint i går kveld. Allerede begynt å planlegge neste tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar